Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@23:49:50 GMT

جنگ لفظی بین آلمان و ترکیه بالا گرفت

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۹۲۴۶

جنگ لفظی بین آلمان و ترکیه بالا گرفت

به گزارش ایرنا به نقل از دویچه وله ،دولت فرانسه ناخشنودی خود را نسبت به عدم موضع‌گیری شفاف و رسمی دولت ترکیه در قبال ترور ساموئل پتی، آموزگار ۴۷ ساله فرانسوی رسما اعلام کرده بود. اکنون دولت ترکیه واکنش نشان داده است.

بر اساس گزارشی که خبرگزاری فرانس پرس روز دوشنبه ۲۶ اکتبر (۵ آبان) از پاریس منتشر کرده، ژان-ایو لو دریان، وزیر امور خارجه فرانسه  روز یکشنبه ۲۵ اکتبر از بابت محکوم نکردن قتل ساموئل پتی توسط دولت ترکیه ابراز ناخشنودی کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم کالین، سخنگوی رجب طیب اردوغان با انتشار یک پست توییتری به انتقاد دولت فرانسه واکنش نشان داده و قتل ساموئل پتی را محکوم کرده است.

ساموئل پتی ۲۵ مهر در یکی از شهرک‌های اطراف پاریس به دست یک جوان افراطی به قتل رسید . معلم ۴۲ ساله فرانسوی پس از آن که در یکی از کلاس‌های درس خود و در پیوند با موضوع آزادی بیان کاریکاتورهای نشریه طنز "شارلی ابدو" از پیامبر اسلام را به دانش‌آموزان نشان داد از سوی شماری از مسلمانان تهدید شده بود.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه  در مراسم بزرگ‌داشت خاطره این آموزگار فرانسوی  به موجی از اعتراضات در کشورهای اسلامی و از جمله در ترکیه دامن زد.

مکرون در این سخنرانیگفت که "اگر دیگران هم از کاریکاتور و طرح‌های انتقادآمیز در نقد باورها صرف‌نظر کنند، فرانسه تن به چنین کاری نخواهد داد."

در پست توییتری ابراهیم کالین آمده است: «ما قویا قتل دهشتناک ساموئل پتی در فرانسه را محکوم کرده و مخالفت خود را با این رفتار بربرمنشانه اعلام می‌کنیم. هیچ چیز نمی‌تواند به این قتل مشروعیت ببخشد.»

ابراهیم کالین در عین حال نسبت به خشم اکثریت کشورهای اسلامی و از جمله ترکیه در قبال اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه و دفاع او از چاپ و نشر کاریکاتورهای پیامبر اسلامی اعلام همبستگی کرده است.

سخنگوی اردوغان گفته است که «برخی‌ها ممکن است متوجه نشوند که ما برای پیامبرمان بیش از خودمان ارزش قائل هستیم. آن‌ها ممکن است نتوانند بفهمند که هرگونه حمله‌ای که متوجه پیامبر اسلام باشد، عملا حمله به خود ما تلقی می‌شود.»

ابراهیم کالین گفته است که این رویکرد کشورهای اسلامی ربطی به تعصب و بنیادگرایی ندارد. کالین در عین حال تاکید کرده است که دولت ترکیه تاثر خود را درباره قتل ساموئل پتی به اطلاع سفیر فرانسه در آنکارا رسانده بود.

فراخوان به بایکوت کالاهای فرانسوی

در ارتباط با اظهارات امانوئل مکرون درباره چاپ و نشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام، اردوغان واکنش تندی نشان داده و خواستار "معاینه روحی" او شده بود.

افزون بر آن، اردوغان روز دوشنبه ۲۶ اکتبر مردم ترکیه را به تحریم کالاهای ساخت فرانسه فراخواند. اردوغان گفتٰ: «از همین جا من مردم کشور خودم را فرامی‌خوانم که به کالاهای ساخت فرانسه بی‌توجهی کرده و از خرید آن‌ها خودداری کنند.»

در واکنش به فراخوان تحریم‌ کالاهای ساخت فرانسه از سوی ترکیه و برخی از کشورهای اسلامی، رئیس بزرگ‌ترین اتحادیه کارفرماهای فرانسه از شرکت‌ها و اعضای تحت پوشش خود خواست با دفاع از ارزش‌های بنیادین و سکولار در برابر این فشارها ایستادگی و مقاومت کنند.

در همین رابطه، فرانسه سفیر خود را از آنکارا فراخوانده بود. تنش بین مناسبات ترکیه و فرانسه، موضع‌گیری برخی از سیاستمداران کشورهای غربی را در پی داشت.

به عنوان نمونه، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان با امانوئل مکرون و مسئولان دولت فرانسه ابراز همبستگی کرده است.

ماس با انتشار یک پست توییتری نوشته است: «ما در مبارزه با افراط‌گرایی در کنار دوستان فرانسوی خود ایستاده‌ایم. حملات [لفظی] اردوغان به امانوئل مکرون نقطه حضیض جدیدی در مناسبات دو کشور بوده و از نگاه ما غیرقابل پذیرش است. ما برای اقدامات دیپلماتیک فرانسه در این رابطه تفاهم زیادی داریم.»

برچسب‌ها رجب طیب اردوغان فرانسه امانوئل مکرون ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان فرانسه امانوئل مکرون ترکیه رجب طیب اردوغان فرانسه امانوئل مکرون ترکیه اخبار کنکور کشورهای اسلامی ابراهیم کالین امانوئل مکرون دولت ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۹۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه

روابط ترکیه – هلند، پس از یک تنش چند ساله، حالا وارد فصل نوینی شده و ظاهراً، مسائل مرتبط با ناتو در این میان نقش مهمی دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سفر نخست وزیر هلند به ترکیه، رویداد و تحول جدیدی در روابط دوجانبه بود. روابط ترکیه – هلند، پس از یک تنش چند ساله، حالا وارد فصل نوینی شده و ظاهراً، مسائل مرتبط با ناتو در این میان نقش مهمی دارد. به عبارتی دیگر، نه رویکردهای دوجانبه، بلکه پای موضوع ناتو در میان است.

در شرایطی که دولت ترکیه در تنگنای بی‌سابقه و نگران کننده‌ای از بحران اقتصادی و تورم فزاینده قرار گرفته، دولت ثروتمند هلند، قرار است در مقام مهمترین سرمایه گذار اروپایی در ترکیه به داد دولت اردوغان برسد و بخشی از کسری منابع ارزی با حضور هلندی‌ها پر شود.

رهبری ناتو، یک نقطه اتصال جدید

عضویت هفتاد ساله ترکیه در پیمان نظامی ناتو امتیازات محدودی برای این کشور به همراه آورده است. در شرایطی که هنوز ترکیه از قِبل موافقت با عضویت ترکیه در ناتو، امتیاز چندانی به دست نیاورده، حالا به دنبال کسب امتیاز از ناتو است و می‌خواهد افزایش ظرفیت تجاری را نیز به این امتیازات بیفزاید. این موضوع بر سیاست خارجی ترکیه نیز اثر گذاشته و نمونه‌ای از آن در جریان سفر "مارک روته" نخست وزری هلند به آنکارا مشاهده شد.

حالا که دبیرکل نروژی ناتو یعنی استولتنبرگ در آستانه رفتن است، هلند عزم خود را جزم کرده تا این پست به مارک روته نخست وزیر داده شود. در نتیجه جلب حمایت همه اعضای ناتو مهم است و در این میان، ترکیه نیز به عنوان تنها عضو مسلمان ناتو، می‌تواند با حمایت از روته، امتیازاتی به دست آورد.

رسانه‌های ترکیه رسماً اعلام کرده‌اند که قرار و مدار اعلام حمایت دولت اردوغان از دبیرکلی روته، از یک ماه پیش آغاز شده و ابراهیم کالن رئیس سرویس اطلاعاتی میت و هاکان فیدان وزیر امور خارجه به علاوه یکی از مشاورین ارشد اردوغان، به مدت دو ماه با هلندیها چانه زنی کرده‌اند و سفر روته به ترکیه، نشان دهنده جوش خوردن نهایی معامله است.

صد سالگی دور جدید روابط ترکیه و هلند

اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی که با روته برگزار کرد، در حضور خبرنگاران اعلام کرد که سوابق اولیه روابط هلند و امپراتوری عثمانی به چهارصد سال پیش باز می‌گردد و امسال، آنکارا و آمستردام، یکصدمین سالگرد دور جدید روابط دیپلماتیک خود را جشن گرفته‌اند.

اردوغان با ابراز خرسندی از میزبانی نخست وزیر هلند و هیئت همراه در استانبول، گفت: ما صدمین سالگرد توافقنامه دوستی ترکیه و هلند و شصتمین سالگرد توافق اعزام نیروی کار را جشن می‌گیریم. این دیدار در چنین مکانی انجام شد. چنین چیزی برای روابط دوجانبه ما ارزش و معنای خاصی دارد.

اردوغان با یادآوری اینکه تاریخ روابط دو کشور بیش از 400 سال است، درباره محتوای گفتگوی خود و روته اعلام کرد: در این دیدارها همکاری‌های چند جانبه بین دو کشور را بررسی و عزم خود را برای ارتقای روابط دوجانبه به سطوح بالاتر اعلام کردیم. روابط اقتصادی ما و هلند همچنان در حال تعمیق و توسعه است. این کشور بزرگترین سرمایه گذار خارجی در ترکیه است. قرار است میزان سرمایه گذاری هلند در مشارکت‌های جدید در صنایع دفاعی، تحول سبز و دیجیتال و بخش‌های انرژی، به 20 میلیارد دلار برسد. البته شروع هر چه سریعتر توافق اتحادیه گمرکی با اتحادیه اروپا بسیار مهم است و بار دیگر اعلام کردیم که این موضوع برای ترکیه مهم است.

قرار است در ماه ژوئیه در واشنگتن، نشست سران ناتو برگزار شود و اردوغان نیز مهمان این نشست خواهد بود. او آشکارا اعلام کرد که از نامزدی روته حمایت می‌کند و وظیفه دبیرکل ناتو تضمین همبستگی در داخل اتحاد و هماهنگی بین کشورهای عضو ناتو است.

اردوغان با تاکید بر اینکه از دبیرکل آینده انتظار دارد که حفظ جایگاه ضروری ناتو در تامین امنیت آتلانتیک اروپا را در اولویت قرار دهد.

نخست وزیر هلند نیز نشان داد که ظرافت‌های لازم برای تعامل دیپلماتیک با اردوغان را درک کرده و می‌داند که برجسته کردن نقش ترکیه تا چه اندازه برای اردوغان مهم است. به همین دلیل اعلام کرد که اهمیت ژئوپلیتیک ترکیه قابل انکار نیست و در جریان جنگ روسیه و اوکراین نقش مهمی ایفا کرده است.

او گفت: ترکیه در تلاش است تا اختلافات را حل کند، چرا که یک بازیگر ژئوپلیتیکی است و نفوذ زیادی در منطقه دارد. ترکیه متحد بسیار مهمی در ناتو است و پس از آمریکا، ترکیه دومین قدرت نظامی بزرگ در ناتو است و ترکیه در منطقه حساسی قرار دارد.

نخست وزیر هلند با اشاره به اینکه در این نشست مبارزه با تروریسم نیز مورد بحث قرار گرفت، گفت: از نظر ثبات کل این منطقه و روابط عمومی ترانس آتلانتیک، جناح جنوبی ناتو، نیازمند نقش رهبری ترکیه است.

نگرش جدید اروپایی‌ها به ترکیه

تاکنون چند تن از مقامات اروپایی از جمله آلمان، اسپانیا، ایتالیا و هلند، آشکارا اعلام کرده‌اند که تمایل دارند در حوزه‌های اقتصادی و بعضاً امنیتی با ترکیه همکاری کنند. اما هیچکدام از آنها، تمایلی ندارند که در مورد مذاکرات تکمیل روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا حرفی بزنند. چرا؟ به این دلیل که همه آنان می‌دانند انتقادات مطرح شده علیه ترکیه در گزارش پارلمان اروپا، موضوعاتی نیستند که در کوتاه مدت قابل حل و فصل باشند. در نتیجه ترجیح می‌دهند دست کم در حوزه تجاری از ظرفیت‌های ترکیه استفاده کنند و در حوزه امنیتی و هماهنگی با ناتو هم، از توانایی و ظرفیت ژئوپولیتیکی ترکیه بهره ببرند.

شواهد نشان می‌دهد که ترکیه نیز تمایلی به رفع ایراد و اشکالات حقوق بشری ندارد و صرفاً مایل است از امکان توافق گمرکی برای تجارت با اروپا استفاده کند و سرمایه گذاران اروپایی را به سوی خود بکشاند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد؟ + فیلم | وقتی دست آقای سیاستمدار روی هوا ماند!
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • درگیری لفظی میان لاپید و وزیر شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی بالا گرفت
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت